Lucrator comercial, curs calificare, nivel 2, 360 ore (120 ore teorie si 240 ore practica).

Scopul programului de formare profesională

Acest program de formare profesională oferă suportul teoretic și practic necesar pentru  dobandirea competentelor:

1.Aplicarea  legislației  în  vigoare  privind  sănătatea  și  securitatea  în  muncă,  apărarea împotriva incendiilor și pentru situații de urgență

2.Aplicarea cerințelor  legale  specifice profesiei

3.Oferirea de   asistență clienților cu privire la selectarea produselor, caracteristicile și funcționarea acestora

4.Identificarea şi menținerea relației cu clienții

5.Realizarea vânzărilor

6.Asigurarea  de  servicii de post-vânzare

7.Monitorizarea  comenzilor și a cantității stocurilor

8.Organizarea  expunerii produselor

9.Întocmirea documentelor de evidență a achizițiilor și vânzărilor

10.Menținerea  relațiilor  cu furnizorii

M1 - Contextul social și cadrul normativ al exercitării profesiei

M2- Activități pre vânzare

M3 - Efectuarea vânzărilor și asigurarea serviciilor post vânzare

M4- Monitorizarea comenzilor si stocurilor și întocmirea documentelor de  evidență

M5- Relația cu furnizorii


Cursul de Dezvoltare a abilitatilor pentru viata cuprinde module de activitati special concepute pentru tineri care trec printr-un proces de tranzitie de la scoala la o viata independenta, catre piata muncii. Astfel, am elaborat cinci module educationale adaptate tinerilor prin intermediul carora descopera progresiv cum sa isi identifice nevoile si pasiunile si cum pot valorifica pasiunile si resursele din jurul lor, care este rolul lor in familie si in comunitate, alfabetizare financiara, lucru in echipa, atitudine pozitiva fata de sine si fata de cei din jurul lor.

Programul cursului este conceput in jurul conceptului invatare prin practica, cuprinzand activitati practice si antrenante, exercitii interactive, jocuri de rol, dezbateri si simulari.

De câțiva zeci de ani asistăm la o dezvoltare rapidă a industriilor, a științei și a tehnologiei, o dezvoltare care ne-a ajutat să vedem anumite vise devenite realitate, însă tot această dezvoltare rapidă aduce cu sine scurtarea timpului de creare și producție, ceea ce duce la stare de stres și de cele mai multe ori reprezintă unu din cele mai comune motive pentru începerea unui conflict la locul de muncă. În cadrul acestui curs vom acorda o atenție deosebită gestionării conflictelor la locul de muncă și prin jocuri, exerciții practice, și lucru în comun ne propunem sa aducem mai aproape de participanții  informații și sfaturi legate de tematica propusă.

Abilitățile de gestionarea conflictelor în special la locul de muncă ajută la păstrarea unui mediu de lucru plăcut, al unui nivel crescut al moralului și productivității angajaților și la minimalizarea nivelului de stres. Prin urmare, acest curs este o investiție a timpului vostru personal pentru un mediu mai plăcut și mai puțin stresant în momentul când vă veți angaja.



Cursul de management de proiect isi propune sa familiarizeze participantii cu conceptele generale de management de proiect, cu procesul de creare a initiativelor personale si comunitare pornind de la propriile idei. Acestia vor explora pe parcursul celor cinci zile etapele necesare pentru lansarea proiectelor individuale si comunitare si ciclul unui proiect. Mai mult, acestia vor constientiza avantajele lucrului in echipa si isi vor dezvolta competente de transpunere a ideilor de proiect in cereri de finantare. 
Programul cursului este conceput in jurul conceptului invatare prin practica, cuprinzand activitati practice si antrenante, exercitii interactive, jocuri de rol, dezbateri si simulari. 

Proiect: Sprijinirea Talentelor in Afaceri si Reinventarea Tinerilor (START)

  POCU/908/1/3/149105

OSPĂTAR (CHELNER) VÂNZĂTOR ĂN UNITĂȚI DE ALIMENTAȚIE-curs de calificare nivel 3, COD NC 5123.2.1

Scopul programului de formare profesională

Acest program de formare profesională oferă suportul teoretic și practic necesar pentru  dobandirea competentelor de comunicare la locul de muncă, efectuarea muncii in echipa, organizarea locului de munca, incasarea contravalorii serviciilor oferite, pregatirea locului de servire pentru o noua comanda, preluarea comenzilor clientilor, servirea preparatelor culinare si a bauturilor.

Descrierea ocupaţiei:  Chelnerul (ospătarul) asigură servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, într-un local de alimentaţie publică. Serveste, la cererea consumatorilor, preparate culinare, băuturi şi alte produse comestibile. Obiectivul minimal pe care-l urmăreşte este satisfacerea momentană a consumatorului, iar obiectivul maximal este să-l convingă pe acesta că, de fiecare dată când va reveni, va avea aceleaşi satisfacţii. Efectul astfel obţinut se va materializa în planul ridicat al încasărilor, în afluxul consumatorilor.

  Serviciul propriu-zis constă în primirea clienţilor şi stabilirea relaţiei cu aceştia (salutul, pronunţarea numelui clientului, dacă este cunoscut, informarea lor sugestivă, verbală şi prin listă).

  În activitatea sa, chelnerul foloseşte diverse materiale auxiliare: şervet, blocnotes, creion, chibrit, carnet de plăţi, monedă divizionară, liste de preparate şi băuturi, borderou de plăţi şi bonuri de marcaj. Pentru serviciul propriu-zis sunt necesare: tacâmuri, veselă, pahare, sticle, sifoane, platouri, cleşti, măsuţe pentru transportul preparatelor, masa de serviciu, mese pentru consumatori, scaune flori, şerveţele etc. 

Programa cursului este structurată:

- Tehnologia meseriei

- Igiena și securitatea muncii în restaurant și bar

Programul de formare profesională a adulţilor îşi propune formarea şi dezvoltarea la participanţi a competenţelor necesare desfăşurării ocupaţiei de „OASPĂTAR (CHELNER) VÂNZĂTOR ÎN UNITĂȚI DE ALIMENTAȚIE”:

1.         Comunicarea interactivă la locul de muncă

2.         Efectuarea muncii în echipă

3.         Aplicarea NPM şi PSI

4.         Menţinerea unui mediu de muncă sigur şi curat

5.         Organizarea locului de muncă

6.         Încasarea contravalorii serviciilor oferite

7.         Pregătirea locului de servire pentru o nouă comandă

8.         Preluarea comenzilor clienţilor

9.         Servirea preparatelor culinare şi a băuturilor

 

Durata de pregătire și modul de organizare al programului de formare profesională: 

Ø  720 ore (240 ore teorie, 480 ore practică);

Ø  pregătire teoretică și stagiu de practică.

Participanții la programul de formare profesională - calificare vor obține Certificat de calificare cu recunoaștere națională